CLASAMENTE ATOMIC
:: Luni
:: Miercuri
:: Arhiva Etape
:: Overall 06-07

SIMULTAN 2006-2007
:: Septembrie 2006
:: August

SIMULTAN 2005-2006
:: Iulie 2006
:: Iunie 2006
:: Mai 2006
:: Overall Simultan 05-06 (final)

2733551 afisari.


Warning: main(/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php): failed to open stream: Permission denied in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71

Warning: main(/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php): failed to open stream: Permission denied in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71

Warning: main(): Failed opening '/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71
Eduard Munteanu
Cea mai simpla schiza

Cea mai simpla schiza

 

Cu cateva zile in urma un prieten, incepator in ale bridge-ului, m-a intrebat care e cea mai simpla schiza. Cum aveam un pix si o foaie de hartie la indemana, am schitat repede urmatoarea pozitie:

 

A V
R
-
-
 
R D
A
-
-
  NU CONTEAZA
 
3 2
-
A
-
 

- E simplu, i-am raspuns, avem toate ingredientele necesare schizei: rectificarea numaratorii, existenta unei amenintari favorabile si a unei carti de transfer. Dupa ce l-am lamurit asupra fiecarei notiuni, prietenul meu a plecat incantat de acest minunat procedeu tehnic.

Dar EROARE. Jocul de bridge tine parca intotdeauna sa-ti demonstreze cat de mult gresesti cind incerci sa-l etichetezi. Iata-ma catava zile mai tarziu la o partida libera pe Internet:

Dealer W
Vuln: NONE
Event: IMP'S

A 10 9 7 6 2
8 5 2
5
7 4 2
 
8 4
A D V 10 7
R D 10 6
V 8
 
V 5 3
9 3
V 8 7 2
D 10 9 3
 
R D
R 6 4
A 9 4 3
A R 6 5
 

 

Vest

Nord

Est

Sud

1

pas

pas

2NT

pas

4(*)

pas

4

pas

 

pas

pas

 

*transfer in 4 pici

ATAC: R de caro

Se pare ca partenerul iarasi are multa incredere in jocul dvs. superior de levata. Desi mortul e dezamagitor, exista sanse: dati drumul la atac, pe Asul de caro aruncati o trefla si jucati la trefla 3-3.Linia asta are o hiba mare totusi – nu puteti scoate al 13-lea atu si sa trageti trefla majorata din lipsa de circulatie.

Ar mai fi o sansa: daca cupele vestului sunt ADV109 ii puteti elimina toate cartile din celelalte 3 culori si apoi jucati cupa mic la mic pentru plasare.

Pana la urma am lasat Riga de caro sa curga, si vest a intors atu in Dama. As de caro cu defosa de trefla, As, Rege de trefla (cade valetul de la vest), caro taiat, pica in Rege, caro taiat, As de pica. Distributia e clara acum: vest e 5-4-2-2 si a ramas numai cu cupe din care trebuie sa defoseze. Se pare ca am ajuns intr-o pozitie interesanta:

Dealer W
Vuln: NONE
Event: IMP'S

A 10
8 5 2
-
-
 
-
A D V 10 7
-
-
 
V
9 3
-
D 10
 
-
R 6 4
-
6 5
 

Pe asul de pica Vest, care a mirosit plasarea, defoseaza D de cupa. Trageti si zecele de pica. Acum vest este condamnat. Defosa saptelui de cupa ne readuce la pozitia de plasare initiala, asa ca vestul renunta si la Valetul de cupa. Urmeaza cupa de pe mort, si in functie de cartea pe care o joaca Est, Riga sau Optarul de cupa vor bate ultima levata.

STAI, dar ce a fost asta? Cred ca a fost un SANTAJ CU AMENINTAREA DE PLASARE, care pana la urma s-a transformat intr-o schiza.

DA, ASTA ESTE!!!!! A fost o schiza – CEA MAI SIMPLA SCHIZA – unde optul si Riga de cupa au fost amenintarile, doiul de cupa cartea de transfer, iar Vest a fost schizat in V, 10 si 7 de cupa. Iar cand am dat drumul la Riga de caro, chiar daca nu credeti, am facut rectificarea numaratorii .

Astept pe forum opiniile voastre referitoare la aceasta dona.





© 2002 Atomic Bridge Club. "Atomic®" is a registered trademark and "Atomic Bridge Club"
and the Atomic logo are trademarks of Atomic Bridge Club.