CLASAMENTE ATOMIC
:: Luni
:: Miercuri
:: Arhiva Etape
:: Overall 06-07

SIMULTAN 2006-2007
:: Septembrie 2006
:: August

SIMULTAN 2005-2006
:: Iulie 2006
:: Iunie 2006
:: Mai 2006
:: Overall Simultan 05-06 (final)

2733704 afisari.


Warning: main(/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php): failed to open stream: Permission denied in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71

Warning: main(/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php): failed to open stream: Permission denied in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71

Warning: main(): Failed opening '/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71
Horia Garbea
Cu cine s-a insurat Printul Petrolului?

Cu cine s-a insurat Printul petrolului?

 

 

Nord

V 9 3

D 7 6

D 10 6

A R D 8

 

Vest

R 10 6 5

9 3

A 2

V 7 5 4 3

 

Est

D 4 2

V 8 5 4

8 4 3

10 9 6

 

Sud

A 8 7

A R 10 2

R V 9 7 5

2

 

 

“Un Print din Levant, indragind vinatoarea...” a spus poetul, dar el nu se gindea la Printul din povestea mea care scotea petrol intr-o tara orientala si indragea vinatoarea de fuste (acolo femeile nu poarta pantaloni). Dar Regele petrolului, tatal sau, a hotarit ca trebuie sa-l insoare. Printul a cerut invoirea sa le supuna pe miresele potentiale la un test de bridge. El fiind mare jucator, cum sa iasa in lume cu o sotie care liciteaza aiurea sau cade la doua pici?

S-a pus astfel problema ca, in dona de mai sus, avind in flancuri pe Print si pe Rege insusi, fetele sa realizeze un contract ideal. Cele mai multe, nefericitele, au spus ca vor juca 5 Caro si au fost excluse pentru lasitate. Numai trei s-au incumetat la 6 Caro! Printul a atacat pica, spre 9, Dama si As. Fetele au tras trei trefle mari scapind de doua pici din mina. Apoi au jucat caro spre Riga (cel de caro, nu tatal Printului!). Printul a luat cu Asul, si a jucat Valetul de trefla. Est a defosat pica, fetele au taiat, si au mai tras un atu. De aici incolo, viitoarele mirese au actionat complet diferit.

Cea cu ochi verzi a tras restul de atuuri explicind ca vrea sa schizeze flncul care detine Riga de pica si patru cupe. }nsa Riga era la Print iar printul (de cupa in patru) era la Rege si frumoasa a ratat jocul. Ba poate si mina Printului!

Fata cu ochi albastri a mai taiat o pica si Printul a jucat o pica mai mare decit prima. Ea a dedus ca el nu are patru cupe si a avut initial doua atuuri, pentru ca a luat cu Asul din prima. Ca urmare, ea a spus ca va juca trei cupe, lasind un atu la Est unde sint cupe din belsug. Apoi a explicat: daca de fapt cupa a fost 3-3, jocul e jucat: ultimul atu extras si o cupa mare. Daca a stat cupa 2-4, va taia a patra cupa pe masa. Astfel va realiza slemul si o casatorie bogata!

Dar a venit si a treia pretendenta, fata cu ochii negri, care a afirmat ca pe ea n-o intereseaza nici schizele, nici manevrele subtile prin deductii. Ci, pur si simplu, si-a pus speranta in Allah si a facut impasul la Valetul de cupa, cistigind jocul. Pentru o sotie buna, a argumentat ea, credinta e mai importanta decit rafinamentul gindirii!

Atunci, printul a cerut tatalui sau, dupa lege, sa le ia de sotii pe toate trei. Dar acesta a refuzat pentru ca nici macar el nu putea sa-si permita asemenea lux. I-a cerut fiului sa aleaga doar una. Tinarul a cercetat iar dona si felul cum au jucat fetele, s-a gindit indelung si pe care credeti ca a ales-o? Fireste, pe aceea care avea sinii cei mai mari!

 

Horia Gârbea





© 2002 Atomic Bridge Club. "Atomic®" is a registered trademark and "Atomic Bridge Club"
and the Atomic logo are trademarks of Atomic Bridge Club.