CLASAMENTE ATOMIC
:: Luni
:: Miercuri
:: Arhiva Etape
:: Overall 06-07

SIMULTAN 2006-2007
:: Septembrie 2006
:: August

SIMULTAN 2005-2006
:: Iulie 2006
:: Iunie 2006
:: Mai 2006
:: Overall Simultan 05-06 (final)

2734273 afisari.


Warning: main(/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php): failed to open stream: Permission denied in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71

Warning: main(/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php): failed to open stream: Permission denied in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71

Warning: main(): Failed opening '/services/www1/sites/www.bridge-club.ro/traffic.php' for inclusion (include_path='.:/usr/share/pear') in /services/www.atomic.bridge-club.ro/site/menu.php on line 71
Sorin Hanci
Bridge cu Coca (2)

Untitled Document

O dona la un individual pe BBO in care aveti in prima pozitie :

2
A 8 3
A 8 3 2
A Q 10 4 3

Licitatia decurge cam dubios , semn ca cineva pare ca a iesit la furat :

Vest

Nord

Est

Sud

-

-

-

1

1

1NT

Pas

2

2

3

3

4

Pas

Pas

Contra

Pas

Pas

Pas

 

 

Cand am vazut mortul inima mea incpuse sa se duca in puls 200 :

A 9 8
10 7 6
V 10 5
V 9 6 2

2
A 8 3
A 8 3 2
A Q 10 4 3

o carte cu care unul pe care scria ’’ Advanced ’’ se gandise sa vorbeasca de doua ori si sa ma propteasca pe mine in 10 levate aproape imposibile .

Atacul : R

Am zis ca poate ar fi ceva sanse sa fac jocul daca dau doar trei levate in culorile rosii . Am dat drumul la atac , retur de Q luata cu Asul , pica la As si automatul Valet de trefla acoperit cu asul si Dama de trefla eliminand atuurile. Prin urmare , vestul e 4-5-2-2 cu un onor in doi de caro , dupa mintea mea . Am jucat mic de caro la 10 , vestul avand o mica ezitare – cred si eu daca punea riga mai tragea o cupa si gata - , luat cu Q de catre est cu retur de pica taiat cu 10 § .

Cum jucasem totul pe o idee am zambit infatuat tragand Asul de caro , dar …din stanga n-a aparut onorul mult visat . Sperand intr-o minune , am jucat cupa in plasare dar returul de pica mi-a transmis ceea ce era evident : era ora de dus la culcare . In concluzie o amenda si –200 la perechi , dezastru .

Multumit de mine , incercasem tor ce era posibil , nu ? Dadusem drumul la prima levata sa tai comunicatia apoi taiasem mare pentru a avea veniri la mort , pregatisem intraimpasul la caro combinat cu onor in doi , ma gandisem si la un mort inversat intre timp , dar parca totusi ceva ceva lipsea pentru ca de fapt nu facusem jocul .

Oare de ce ?

Sa vedem ! De ce nu am putut elimina pica si atunci cand trag asul de caro , daca nu cade onorul , sa joc cupa pentru vest cu retur in tai defosa ? Nu stiu, desi pregatisem parca toate astea , tratasem totul cu mare usurinta .

Stati , nu cumva dama de trefla am jucat-o in plus ? Ba da . Atunci caro la 10 si retur de pica taiat cu Q , trefla la nouar si ultima pica taiata cu 10 de trefla . Aha , acum parca e mult mai bine , As de caro - fara sa cada onorul nici acum – si 8 in plasare . Total zece levate : o cupa , un caro , o pica , sapte trefle ( cinci din mana si doua din mort ) .

 

North

-

10

V

 

6 2

 
 

South

 
 

-

 

8

 

8 3

 

3

 

S- o crezi tu Coca ! Daca estul returneaza la levata a sasea trefla in loc de pica ? Nu mai e tempo sa elimini pica de pe mort .

Iau pe mort cu 9§ si tai o pica cu Dama dupa care , obligat sa schimb planul din cauza returului de trefla, joc din nou caro la Valet luat de est cu Riga si retur de pica in sfarsit . Tai cu zecele si 3 § il incalec cu 6 § din mort , impas de caro la optar cu defosa de cupa pe Asul de caro si cupa din mana taiata pe mort , din nou zece levate frumoase : o cupa , doua carale , o pica si sase trefle .

E suficient ?

Se pare ca nu , pentru ca nu ne a zis nimeni ca R D de caro sunt la Est . Atunci , dupa V de § acoperit cu R si luat cu Asul joc 4§ luat cu 9 , pica taiata cu Q § si caro mic la 10 . Estul ia cu Q si intoarce pica pe care o tai cu 10§ , ajungand inapoi la idea primei variante.

Ar fi putut Estul sa se apere mai bine ?

Dupa pica la As si Valet de trefla Estul se decide sa nu acopere, cum rezolvam ? Pica taiata cu Dama de trefla , caro la 10 luat de Est cu Dama care reurneaza Riga de trefla . Caro la Valet , retur de pica taiata cu 10 § , trefla la sesar si caro cu impas .

 

North

-

10

5

 

6 2

 
 

South

 
 

-

 

8

 

A 8

 

3

Din nou zece levate frumoase obligat fiind a face jocul functie de returul flancului . Dar sa vedem toate cartile :

A 9 8
10 7 6
V 10 5
V 9 6 2

R V 6 4
R Q V 5 4
7 6
8 7

Q 10 7 5 3
9 2
R Q 9 4
R 5

2
A 8 3
A 8 3 2
A Q 10 4 3

 

Concluzie: cartile stau intotdeauna asa de bine pentru declarant incat el trebuie sa faca jocul !





© 2002 Atomic Bridge Club. "Atomic®" is a registered trademark and "Atomic Bridge Club"
and the Atomic logo are trademarks of Atomic Bridge Club.